Festen kan börja

Årets program för Stockholm Pride är en 36 sidig, rasande snygg programtidning. Till skillnad från förra året har man inte satsat på allmänt redaktionellt innehåll, utan man går rakt på sak.
Och då man inte har alkoholreklam, sprids programmet bredare i år.

Redan nu kan du plocka upp det på Rosa Rummet i Stockholm.

Mycket är sig likt i programmet. Det blir avslutande gudstjänst, det blir minnesmarsch för de som avlidit i aids och det blir fester, fester och åter fester.

För trogna läsare av QX är det redan känt att det vid en första anblick ser rörigt ut vad gäller festerna. QX samarrangerar i år med två festfixare: dels på fredagen då vi gör en super duper drugafest med Billygunda på Hamburger Börs och dels på lördag då vi slår ihop påsarna med TipTop och Propaganda för ett gigantiskt party på Münchenbryggeriet. Där spelar DJ Stephen Grondin från Cirquit-festarrangörerna Black and Blue i Kanada.

På tjejfronten blir det party på torsdag med RFSL, fredag och lördag med Corky – plats meddelas senare – och på lördag även med Bitch Girl Club.

Sylvester skall bli papperstidning och så får de en tjejsajt vid namn Sylvia. Det firas, något förvånande med tanke på Sylvesters attityd, med en fest där man arrangerar en Miss Diva och en Mr Gay Sweden-tävling. Fredag blir det i alla fall av och det på Münchenbryggeriet.

Straight slår ihop påsarna med Regnbågsrummet och låter DJ-guden Cari Lekebush hantera stora dansgolvet tillsammans med Anders Braun. Dessutom spelar DJ-kollektivet Sportif Sound System. Och följ med i uppdateringarna – det blir fler överraskningar! Torsdag kväll hålls Straight-festen på Sturecompagniet.

RFSL gör grandios fest för att fira sitt 50-årsjubileum. Då realiserar man rfsl-chatten. Så på Hamburger Börs hittar du såväl pojkarnas mörkrum som kinkykanalen! Onsdag kväll blir den festen av. Och samma kväll har Patricia extrafest med skum-party.

SLM kör tungt hela veckan – vilket dock tyvärr inte syns i programmet. Missa inte deras öppna hus för alla kön tillsammans med LASH på torsdagen! Vi kan skvallra om att DJ-listan på läderklubben är mer än avancerad hela Pride-veckan! En annan grupp som saknas i programmet är Kvinnohuset – SLM och Kvinnohusets programpunkter finns dock på QX.se listningen framöver.

Kul inslag i år är att PridePark satsar på teman. Onsdag premiär, torsdag Schlager, fredag Drag, lördag Parad och söndag Familjedag. Och dessutom är budgeten för artisterna avsevärt mycket högre i år. Kvalité kan vi räkna med alltså! Gayklubben Stargayte har öppet hela veckan med specialprogram och det blir såväl socialistfest, som QueerPunkfest.

Och självklart en massa allvar också – debatter, seminarier, kulturarrangemang… en masse! Så se till att fixa DogTag och ta er till Stockholm Pride den 2-6 augusti.

http://www.stockholmpride.org

Källa: Stockholm Pride

Publicerad: 2000-07-13 23:00:00