Sedan 2007 har klezmerorkestern Sternfall, med sångaren Nils Harning, spelat på Mälarpaviljongen i samband med Pride. En konsert som presenteras av paviljongen i samarbete med Judisk Krönika och QX. Sånger på jiddish blandas med svenska, engelska, hebreiska, ryska och turkiska. Traditionen har blivit ett strålande festligt möte där två av landets minoriteter möts, dricker, sjunger och dansar ihop! Bara det ett som en stjärna i natten.
Med israeliska ESC-bidraget Made of Stars överraskade Hovi Star med sin närvaro. Sångaren Nils Harning fick dessutom hjälp av Beata Juto och frampå natten sjöngs dessutom italienska arior av Vincent Hashmi. Inledningsvis påminde såväl Judisk Krönikas chefredaktör Anneli Rådestad som QX förlagschef Jon Voss om kvällens symboliska betydelse.
Konserten kom igång efter att de som varit med i Stora Synagogans regnbågsfirande av Shabbat där Jean-Pierre Barda höll ett hyllat tal.
Det judiska Pride-firandet fortsatte under paraden med att Stora Synagogan gick med eget flak där Jean-Pierre Barda ledde Army of Lovers-allsången och i Tel Aviv Pride-sektionen gick även i år Israels ambassadör Isaac Bachman med liksom flera DJs och Drag-artister från Israel.
Next Year at Mälarpaviljongen!