1954 stod Slussen och Kolingsborg klart. Då var lokalen till för hamnarbetarna som samlades i lokalen och dagens lediga jobb ropades ut. Skillnaden är marginell idag som kvällens värd Robert Fux påtalade. Män kommer hit och hoppas ännu på lyckan.

Från arbetsförmedling till homodisco och en plats där många saker inträffat. Celebriteter som Kate Ryan, Jean Paul Galtier har festat här, i den amerikanska versionen av Stieg Larssons Män som hatar kvinnor gick Lisbeth Salander hit och flatfestade. Här har vi sett ett par kändisar smygfesta innan de klivit ur garderoben och SLM körde sina Baltic Battle här redan på 90 talet. Hur många meter dragshow som passerat Kolingsborgs är oklart men Diamond Dogs borde ha rekordet med flest framträdande på stället och Siw Malmqvist borde rimligen den äldsta som stått på scen.

Få ställen har nog betytt så mycket för så många. När lamporna tändes för sista gången var det fler än ett öga som inte var torrt. En era går ur tiden och lämnar plats för något nytt.