Julminglet har blivit en tradition där medlemmar, deras vänner och personer som är allmänt nyfikna på vad organisationen har att erbjuda kan träffas över en bit mat, mingla och knyta kontakter under lättare former.

Det var närmare hundratjugo personer som hade hörsammat inbjudan och tagit sig till restaurang Trappan vid Järntorget i centrala Göteborg.

I år hade man även bjudit in Thomas Martinsson (MP) i hans egenskap av tillträdande HBTQ-kommunalråd, Thomas tillträder den 1 Januari 2011.
Som Martinsson påpekade så är Göteborg stads ambitioner att aktivt tvätta bort de sista resterna av Göteborgs rykte som så kallad ”bögknackarstad” och att aktivt lansera Göteborg som en mångfaldsstad.
Thomas berättade även att man inom kommunen kommer dra igång workshops för sina anställda för att de skall få en chans att pröva sina fördomar.
Man har valt att arbeta tvärpolitiskt med de här frågorna och alla politiska partier som vill vara med har fått vara det. Så att SD inte är med beror på att de valt att stå utanför frågan och inte att de inte är välkomna påpekar Thomas.

Kaj Heino, RFSL Göteborgs ordförande, kommenterade det med att det görs en hel del inom Göteborgs komun när det gäller HBT-frågorna, men att de är dåliga på att skryta om det.
Kaj kunde även meddela att två nya grupper hade tillkommit under året.
Transgruppen och HBT-seniorerna.
Agneta Wirén, aktiv inom HBT-seniorerna, kunde berätta att deras grupp bildades under HBT-festivalen i fjol, med en rad seminarier under nyss nämnda festival.
Man har även träffar på onsdagar om man vill ses och göra saker tillsammans.
Saker man har diskuterat inom gruppen är alternativa äldreboenden och man har även börjat ta kontakt med stadens olika pensionärsföreningar för att se hur de hanterar HBT-frågor som uppstår.
Som Agneta även påpekar med glimten i ögat så är det här även en fråga som berör föreningens yngre medlemmar då de trots allt sakta men säkert i framtiden kommer beröras av detta arbete. Oavsett om de vill inse det eller inte.

Som avslutning kunde även Kaj berätta att, då RFSL Göteborg under 2011 fyller fyrtio år som förening så kommer det högtidlighållas vid en rad tillfällen under året och att nästa års julmingel kommer att hållas i Göteborgs finrum, Börsen, vid Gustav Adolfs torg. Kravet för att få boka den lokalen är just att man som förening har hållit på i minst fyrtio år.