En bar dit du, utan stor plånbok men med gigantiska visioner, kan gå när du vill dricka en öl eller äta mat. Med en scen och ett galleri där du alltid kan vänta dig något du inte väntat dig”

Det är på dagen ett år sedan Högkvarteret såg sitt nya hem i Roxys källare. QX försökte göra ett besök redan på premiärkvällen. Men tji fick vi då kön sträckte sig runt kvarteret och det där med viplista eller gå före i kön inte finns, fotograf eller inte. Här är alla lika värda, här står alla i kö. Ett år senare kan vi konstatera viljan och de gigantiska visionerna finns kvar och önskan att bli en högborg för queer scenkonst, normbrytande klubbar och feministiska teorier är uppfyllda. Välbesök är det också, inte bara en ettårs kväll som denna utan alltid. Och det förstår man då kalendariet för Högkvareret innehåller nått alla veckans öppna dagar.

Eller vad sägs om den kommande månaden; kolla in Burleska klubben Captain Kinky Pinky, Se multitalangens Carl-Olof Bergs senaste projekt Pop Cob, Delta i filmsamtal, Dansa Queersalsa, gå på Balkanfest eller varför inte delta på Gubb och Tantafton.

Vi gratulerar på dagen och ser fram emot många sköna kvällar under nästa år.