Att säga annat än att det blev en succé vore fel. Inte en enda lördag har det varit dåligt med folk och kö efter midnatt är mera regel än undantag. På QX gaygala röstades Zipper fram som årets Gayställe och blev stockholmarnas självklara och stundtals enda alternativ till gayklubb på en lördagskväll.

Födelsedagsbarnet firades med snittar och bubbel redan klockan tio på kvällen. Men då Stockholm upplevde årets varmaste natt så valde många gästerna att sluta upp lite senare. Men fullt blev det och kvällen blev precis så där som man vill att det ska vara. Svettigt, glatt och hångelvänligt. Och visst märks det att det är sommar, inte bara på att det blivit varmt, turisterna har hittat ut i natten och vi hittade gäster från Norge, Tyskland, Ryssland och USA.

Zipper har ännu ett år att se fram emot och om man ska skriva upp nått på önskelistan inför nästa årsdag så vore det nog lite större lokaler. Ettåringen har nästa vuxit ur sin lokal och visst kan vi det där med att knuffa oss genom ett dansgolv för att ta oss mellan barerna. Fast det är klart. Lite närhet är ju aldrig fel, speciellt en het dag som denna.