Lördagen den 3 juli 2010 har redan skrivits in i historieböckerna. När solen till slut gåt ner över Kungsholmen fylldes Mälarpaviljonen och klubben Regnbågsrummet Vintage av stans absolut snyggaste bögar, och en samling av gammalt och ungt ur den stockholmska gayklubbhistorien. Dark Ladies showade för gäster som var med på alla poser och njöt i den närmast tropiska sommarnattsvärmen. Minglet visste inga gränser då helt enkelt alla var där. Jonas Andersson i smoking strålade och kindpussades medan de lyckligaste fick båtbiljett för att under regnbågsflagg ta Cederholms lustjakt till Kolingsborg där klubben Black Light hade premiär.
Vilket kalas! Vilken strålande klok lösning på hur den stora klubblokalen kan stuvas om för att bli en riktig bögklubb. Tung house och techno levererad av Pjotr och Staffan Lindberg (bless you!), queerig Panoramabar med glatt studentikos stämning under Robert Fux ledning och så den briljanta idén att under natten öppna disco inne på toaletten! Kokhett och fnittrigt vid pissrännan när de nödiga och de dansande trängdes skapade just den buss en ny klubb behöver.
Att sedan resen av stan gick bananas över denna varmt vänliga sommarnatt gjorde knappast natten mindre historisk. Efter denna natt lovar jag att på tisdag sjunga med i Allsången om hur Stockholm verkligen är städernas stad.


Black Light