Göteborgs nattliv har formligen exploderat den senaste tiden och det är med glädje vi sett hur nöjesutbudet breddats. Från att varit näst intill en sömnig håla med bara ett par alternativ till att bli en stad där man nästan blir villrådig över vart man skall styra sin färd. Vilket i det här sammanhanget i och för sig bör anses som ett lyxproblem.

Förutom de två klassiska ställena Gossip och Gretas så slog ju Bee kök & bar på stort nu i höstas och lanserade Barbee.

Stadens flickor har numera två populära ställen att gå till, Zapphobar och Saga Bar, killarna fick sin månadsklubb James Dean på Gretas. Där man sedan en tid tillbaka kombinerar den med mysiga filmkvällar där Dj Zocky väljer favoriter bland sitt digra utbud av spelfilmer med gaytema.

När Belle slog upp portarna i gamla Bacchus lokaler på Bellmansgatan så lanserades en rad nya homoklubbar, en är nyss nämnda Saga Bar, men även Rainbow och StereoType är värda att nämna i sammanhanget. Men även de andra klubbarna, som exempelvis Tip the velvet har en klart HBT-vänlig framtoning.

Vi har Haket på Masthugstorget som även om man inte längre kör renodlade gaykvällar är starkt hbt-vänligt och ett samlingsställe för olika subkulturer, både när det gäller lädermän, transsexuella och björnar.

Sedan skall vi inte glömma exempelvis kulturhuset Underjorden ute i Gamlestan som ibland har alternativa HBT-fester och nu i somras hade en alternativ Queerfestival.

Och sist men absolut inte minst så har vi ju anrika QueerPark Lane som för övrigt firar hundrade festen-jubileum nästa gång. Lagom tills januarilönen dimper ned.

Med risk för att jag glömt något och att utbudet är så stort så hänvisar vi er till QX Gaymap för att hålla er uppdaterade om vad som är igång i staden.
Och för er som driver klubb eller känner någon som driver klubb så passar vi också på att tipsa om att lägga in era evenemang i gaymapen så att ingen missar just eran fantastiska fest.

I övrigt, gott nytt partyår på er Göteborgare och utsocknes på besök, det är ni värda.



Gossp:

Barbee

Gretas