Oj. Vi är fortfarande tagna efter den här rysaren. Under veckan i Malmö har ju Sarah Dawn Finer framstått som den stora vinnaren och Malena Ernman har aldrig uppnått det där buzzet som vi hoppades på. Men ändå var det hon som slog storfavoriten SDF i den sista duellen om Globenbiljetten. Hurra för Malena säger vi och undrar samtidigt om något mera gayvänligt nummer än detta någonsin nått Globen? Flatmessen som hyllade Malena rasade in under kvällen och bögsms:en handlade om vilken dansgolvshit mezzosopranen nu får med Kempe-skrivna La Voix.
Vi tippade som sagt Sarah Dawn Finer som kvällens stora vinnare, och på sätt och vis blev hon ju det också. Hon fick ju både en ”Andra Chansen”-biljett och en extra chans av internationella juryn. Däremot blir det väl lite väl knivigt att slåss om den slutgiltiga segern, vilket vi är lite ledsna för. Sarahs mäktiga låt är fortfarande något av det bästa vi har hört i balladväg i Melodifestivalen och hade haft en riktigt stor chans i Moskva.
Sarah Dawn Finer kommer nu att få möta Scotts i ”Andra Chansen” och det blir väl en hyfsat lätt match. Och sedan ställs hon mot antingen BWO eller Lili & Susie. Vilken vansinnesduell det blir om den Globen-biljetten!

Agnes glittrade när det gällde och knep snyggt en biljett framför näsan på uppstickarna i Starpilots. Den snygga discon i Love Love Love kommer antagligen inte att slåss om kronan i Globen men är helt klart ett välkommet tillskott där. Starpilots kommer nog även dom antagligen att återses i Globen. För nedre halvan av ”Andra Chansen” där piloterna tävlar ser sorgligt vissen ut: Caroline af Ugglas, Rigo och Amy Diamond är knappast någon match för piloternas dansdänga som väldigt många verkar ha fallit pladask för.

I övrigt sörjer vi Anna Sahlene och Maria Haukaas fall. Den oerhört snygga poplåten nådde tydligen inte genom rutan och vi får hoppas att dom får en stor hit i alla fall med Killing Me Tenderly. Den är helt klart värd ett bättre öde än en neslig sjundeplats.
Men Susanne Alfvengrens jumboplats och Next3-rapparnas fall utanför var däremot inga överraskningar. De kom sågs och fick åka hem. Men de kanske dyker upp på ”Absolut Bortglömt vol 2” om ett par år?

Nej, nu blickar vi mot ”Andra Chansen” i Norrköping och den internationella juryns sista val.
Spännande, spännande!