F*n, vilken schlagerkväll!

Okej, hurra för Måns och H.E.A.T, båda värdiga finalister. Men kvällen var ju inte helt skoj ur röstningssynpunkt, och vi skippade lätt röstandet i en duell i kväll. Att Lili & Susie skulle ställas mot Måns var en smärre mardröm för oss som sitter och tokröstar på bra och schlagrig danspop varje delfinal, och det var inte kul att se Lili & Susie slås ut av Måns. Men systrarna ska vara nöjda med sin comeback, och dyker upp i ”Andra Chansen” där de får slåss mot någon från Leksand (kan bli BWO om kidsen i Molly & EMD slår till). Fast vi hade ju såklart velat se deras partydänga i Globen så gissa om vi ska rösta i Norrköping…
Men Måns borde verkligen tacka sin lyckliga stjärna i kväll att hans karriär tuffar vidare. Den hade skadats allvarligt om han fått tralla vidare till Norrköping för ytterligare ett kval. Vi tvivlar dock på att han var en stor vinnare i kväll utan tror nog att han som tvåa eller trea mötte Lili & Susie i duell två. Vann i kväll tror vi nämligen att H.E.A.T gjorde, vilket vi tippade redan igår. Deras 1000 Miles var en rättvist röjig Globenkandidat, och vi vill än en gång hylla sångaren för hans fantastiska insats vid micken i kväll. Vilket genombrott!
Och ja, vi lovar att leta upp trummisen och nyblivna bögfavoriten tillika nakentrummaren ”Crash” redan i kväll för en bild eller två.

Till ”Andra Chansen” gick förutom Lili & Susie även Amy Diamond tack vare massor av barnröster. Och visst, det köper vi. Men hur i h-vete kunde internationella juryn välja den överskattade barnsångerskan? Cookies´N´Beans hade ju känts som det naturliga valet här. Vi blir mer och mer tveksamma till den här juryn och är dödligt nyfikna på vilka som sitter och tar ut de ”internationella favoriterna”. Amy fick som sagt barn landet över att rösta upp hela veckopengen, och säkrade därmed sin AC-biljett. Vi håller dock fast vid att Amy Diamond borde agera som den sjuttonåring hon är och inte spela tolv för att sno åt sig kidsens pengar. Grow up!

Överhuvud taget får detta ses som en bra kväll, och framförallt en grym delfinal. Cookies´N´Beans torde ha fått ett genombrott med sin sköna stämsångscountry, och Lasse Lindh kommer snart att fira Tracks-framgångar med sin ”Jag ska slåss i dina kvarter!”. Jennifer Brown däremot har väl aldrig varit någon vidare superstjärna och hennes comeback glömmer vi snabbt. Den stora floppen är givetvis Markoolio och hans pinsamma framträdande med Kärlekssång från mig. Hur tänkte han? undrade vi redan igår, och det verkade svenska folket ha tänkt i afton också. En knasigt karriärval var det helt klart att ställa upp med denna trökiga balladsörja.

Men nu: Petra Mede. Vilken underbar insats av henne ikväll! Hon träffar rätt gång på gång, och vi är helt kära i alla lustigheter som studsar ur hennes vassa mun. Hon har tagit över Luuks roll på ett eget och självsäkert sätt , och vi älskar varje sekund hon är i rutan. Bäst i kväll ur humorsynpunkt var det ögonblick de finska gamla systrarna återförenades. Humor på hög nivå.

Well, nu ska vi ut och fira med Måns och Crash. Och alla andra! See ya next week in Leksand!

Ronny & Ken