När Daniel hörde ”Pame” för första gången så kändes det solklart att det här var låten han skulle vara med i festivalen med. Han var dock lite skeptisk innan han hört låten eftersom låtskrivaren Fredrik Kempe berättat att den skulle ha grekiska influenser:
– Jag kan inte ett ord grekiska. Min pappa är grek, men han har ju bott här i nästan hela sitt liv, och så har vi hus därnere. Men nu fick jag en grekisk ordbok i julklapp så det är bara att börja öva. (skrattar) ”Pame” är i alla fall är en oerhört skön låt och har just lagom med grekiska influenser. Fast tydligen så har jag redan retat upp några greker med att jag inte kan ett ord grekiska. Så först var jag en skam för Grekland, sen blev mamma och pappa det för att dom inte lärt mig grekiska. Greker kan vara så dramatiska, och det är en egenskap jag ärvt. (skrattar)
Under Melodifestivalen har han ett bra team i ryggen. Lars Wallin gör kläderna, Fredrik Olofsson koreograferar och Fredrik Kempe & Henrik Wikström har skrivit låten.
– Jag är imponerad av hur bra Kempe hittat vad som är jag. Jag kommer inte att göra den här låten och sen satsa på en annan genre. Det här är min typ av musik, bra danspop.
Det var det om festivalen, nu går jag på det privata. Dejtar du nåt?
– Nej, inte just nu. Jag funderade först när du mailade och frågade om jag var öppen, om jag skulle göra en sån där svår popstjärnegrej och slingra mig. Men det finns alltför många som skulle kunna överbevisa mig i så fall. (skrattar) Och idag är det väl ingen som bryr sig om man är gay eller straight. Jag tror knappast att det blir löpsedlar om jag berättar att jag är gay. Peter (Jöback) och Magnus (Carlsson) har redan tagit hand om det där.
Daniel har varit öppen sedan han var sexton. Men att komma ut blev en besvikelse.
– Det var ju tänkt att bli min tonårsrevolt, men mamma och pappa hade ju fattat för länge sen så det blev ju knappast det stora drama jag byggt upp i mitt huvud. (skrattar) Det gick hur bra som helst.
Har du nån sida på Qruiser?
– Nej, jag tog bort den för ett tag sen. Det var ingen som ville prata med mig, eller så var jag för slapp på att svara. Jag kunde vara inloggad intensivt i ett par veckor och sen vara borta i fyra veckor. Men jag kanske skaffar en senare, det är ett bra forum.
Du har jobbat som musikalartist i Norrköping i ett par år, är det inte en bekräftad fördom att vara bög och musikalartist?
– Jo, jag ifrågasätter ju själv straighta killar som kommer in och är jätteduktiga musikalartister. Jag kan nästan bli provocerad. (skrattar) Men jag har jobbat som bingovärd också. Det kanske är lite mer maskulint? (skrattar)
Jag har hört att du är ett stort Ace of Base-fan?
– Ja, jag var i alla fall. Jag köpte en skiva eftersom en snygg kille i skolan hade plattan. Och sen så fick jag den andra skivan i julklapp av mamma, och då upptäckte jag ”Never gonna say I´m sorry”, en låt som betytt väldigt mycket för mig. Jag vet att sånt låter banalt men jag var mobbad som liten och just den låten kom att betyda väldigt mycket för mig när jag var i tidiga tonåren. Sen fortsatte jag samla på Ace of Base-saker när ingen annan tyckte om dom längre. (skrattar)

Publicerad: 2008-02-29 12:00:00