Vad har överraskat dig med de här dagarna i Eurovisionbubblan?
– Allt. Jag hade en tanke om att det var stort men så stort visste jag inte att det var. Det har varit mycket att komma till en plats där man ”ok, då åker vi båt”, ”ok, då ser vi en ABBA-show” och så. Men det har varit kul och jag har lärt mig mycket.
Sen händer det att jag får många Eurovision-frågor, ”du vet Australien förra året”, och jag har ingen aning om vilken låt de pratar om (skrattar).

Vilken låt i ESC är din favorit?
– Italiens låt har vuxit för mig under den här veckan för den är väldigt vacker. Annars har det varit Frankrike, Australien, och Spanien som är i toppen för mig.

Hur är dagsformen?
– Jag mår bra. Mitt schema är ganska strikt, träna. sova, äta, och jag har hållit mig friskt. Låten är inte svårsjungen så det funkar även om jag skulle vara lite sjuk.

Har du någon favoritdel i If I Were Sorry?
– Sticket, när jag får snacka lite. Det är den mest personliga delen och så mycket känsla i den delen. Så den betyder mest.

Du spelade på Pride-festen i Kungsträdgården i veckan…?
– Ja, det var galet. Jag hade ingen aning om att det var så mycket folk där. Jag ville köra fler låtar men jag har ju bara en. Temat för konserten var ju mångfald och det är viktigt för mig. Etnisk bakgrund, kön, homosexualitet… man ska inte titta ner eller se upp till folk. Jag vill ha total jämställdhet och att alla ska ses som lika.

Hur är det att sjunga inför en så stor publik, blir du nervös?
– När jag väl går upp på scenen så finner jag en trygghet, och så fort låten startar så är jag inne i en liten värld. Och, vet du, jag ser alltid fram emot att gå in i den. Där och då vet jag att jag bara ”är”. Jag känner allt stöd från publiken och känner att hela mitt land står bakom mig.

Du har inte tröttnat på den?
– Jag har ju varit med och skrivit låten, så jag har en annan connection till låten. Det blir lite konstig för mig att sjunga ett stycke av låten för det blir ”fejk” för mig. Det är ju en hel historia som jag vill berätta och därför tröttnar jag inte på den.

Har du fått några oväntade fans bland de andra deltagarna?
– Ja, väldigt många har kommit fram och sagt att min låt är deras favorit. Det känns jättekul.

Har du förändrats sedan du vann deltävlingen i Gävle?
– Verkligen. Jag har försökt att behålla min identitet och att vara mig själv. Men med allt som händer får jag mer erfarenhet och det gör att man automatiskt förändras. Jag får så mycket intryck hela tiden och det händer så mycket. Men jag har blivit mycket bekvämare i intervjusituationer och jag tror det är bra att utvecklas bara man behåller sitt ”jag”.