Redan i lördags smygstartade bok- och kuriosahandeln Hallongrottan sin bokrea och vid midnatt bjuder Normal förlag in till reafrossa för alla som söker normbrytande litteratur.


Roger Wilson är QX egen kulturpugga och varje månad tipsar han om vad som är värt att hålla ögonen på när det gäller film, böcker, tv och annat. Det här är hans lista:

L-ordet av Tiina Rosenberg
Tiina Rosenberg tar sig en titt på de lesbiskas roll i den svenska kvinnorörelsen. En granskning av samarbete och bråk in om den svenska kvinnorörelsen. Och vad är egentligen skillnaden mellan en flata och en lesbisk? Bara en av flera Normal-titlar att hålla utkik efter på rean. (Hittat på Bokus där man kan söka på reaböckerna efter förlag)

Tove Jansson Ord, bild, liv. av Boel Westin
Man kan aldrig ha för många Muminböcker eller Muminmuggar. I Boel Westins biografi får vi dessutom komma tätt intill kvinnan som skapade de mulliga trollen ‐ hemlighetsfulla flatikonen Tove Jansson. (Hittat i En annan bokhandels-katalog. Endast liten upplaga)

Hemma hos diktatorn av Peter York
För alla dom som inte kan se sig mätta på smaklösa inredningsfoton på bögars qx-sidor. Hemma hos diktatorerna är det nästan snäppet värre. Fast bara nästan. (Hittat på Bokus)


Magda Gad är redaktör på QX och ansvarar för sidan ”Magdas böcker”. I senaste numret gav hon bland annat full poäng till Kalle Dixelius ”Toffs Bok”. Hennes två bästa bokreatips är dessa:

Stora sexboken av Malinda Flodman och Helene Delilah
Sexhandboken som alla kvinnor och alla som har sex med kvinnor bör läsa. Här går man direkt på sak och ger konkreta och handfasta tips, gällande allt från vaniljsex till BDSM, från hur kroppen funkar till kommunikation. Läs och njut.

Bögjävlar. Redaktör Stefan Ingvarsson.
Boken om bögeri som inte ber om ursäkt. Den är inte skriven som en ABC-introduktion eller som underhållning till heterosar. Det här är bögboken av bögar för bögar. En bok fylld av glädje, depp, sorg, humor, ilska, hopp och besvikelse. Livet helt enkelt.