– Du kallar dig Cilihili och jag funderade på hur det skulle uttalas, men det står faktiskt på din hemsida på engelska: seeleeheelee… Berätta om Cilihili eller seeleeheelee.
– Fast jag har kvar bandet Sunshine Rabbits så har jag äntligen fått tummen ur röven och gör det jag alltid velat: ett eget soloprojekt!
– Det är kul och väldigt blandade stilar på den nya skivan Not listening.
– Ja, jag gör lite som jag vill! Nu är Cilihili född och det är inte enhetligt – men sen kanske jag renodlar något nästa gång!
– Jag har lyssnat på texterna och funderar på om man kan tolka en del låtar som lite flatiga?
– Ja, absolut! Jag är trött på fördomar mot att bo ensam, att man måste leva i tvåsamhet, kärnfamiljsmässigt, och det gäller självklart också flator.
– Du har redan fått flera recensioner. DN gillar skivan, Sydsvenskan är positiv och musiktidningen Sonic skriver ”Det är spännande, innehållsrik musik hon har gjort” och ”Hon är väldigt mycket på riktigt. Hel och mångbottnad”. Svenska Dagbladet menar att det du gör är ”uppkäftigt, roligt och allmänt proggtossigt”. Men de tycker inte låtarna riktigt engagerar på djupet och ger dig tre prickar.
– Jag är glad att DN och Sonic tyckte om skivan… sen är det är lite knäckande att Svenskan tycker att låtarna inte når in på djupet… Men en trea är samma som i Sydsvenskan, och det är väl rätt bra!
– Du brukar leda popkollo och kurser för unga tjejer som vill spela i band. Hur är det med självkänslan i nästa musikgeneration?
– Blandat… många tjejer tar för sig. Fast när man är 14-18 ställer man ofta orimliga krav på sig själv. Men det är en upplevelse att starta band och spela tillsammans! Och jag gör gärna kurser för killar också. Det är bra för den mentala hälsan att spela i band!
– Tidigare har du spelat på Queer Base i Malmö. Blir det fler spelningar på queerklubb?
– Gärna! De får väl ringa och fråga, så kommer jag!
– I kväll spelar du på Debaser i Malmö och sen ska du till Göteborg och Stockholm. Vad ska du ge publiken?
– En härlig multimediaupplevelse med blommor och drakar, en stund då man kan slappna av med sig själv!

18 feb 20.00 Debaser, Malmö
19 feb 20:00 Jazzhuset, Göteborg
20 feb 17:00 Debaser Medis, Stockholm

www.cilihili.com