Jag skulle behöva känna dina armar omsluta mig, just nu. Ikväll. Det är något i luften. Hösten är här och vemodet har fallit över Stockholm med doften av förmultnande löv. Jag har varit ute och gått idag…

– Det var en slump att det blev ett radioprogram. Jag hade skrivit texten för länge sedan, och eftersom den handlade om mitt ”hood” och en promenad så tyckte jag att det passade in i temat, berättar Lars H Bild. Platsen för berättelsen är Stockholm, och SOFO-området på Södermalm.
– Jag skriver massvis med texter, och den här uppkom när jag arbetade med en större text. Jag brukar skriva noveller för att slippa skriva på det stora verket, haha.

Vad handlar programmet om?
– Det handlar om två fiktiva karaktärer varav en har dött, och den kvarvarande berättar om sin saknad genom ett brev till sin före detta älskare. Det handlar om längtan och att komma nära den person som han saknar. Berättelsen har en grund i en egen misslyckad relation, men rollerna är inverterade.

Ok, och i vilka ”hood” hittar man dig då?
– Jag hänger på Café Nero där jag gärna äter långluncher. Drinkar dricker jag på Torget, och så hittar man mig ute på Frescati förstås!

Mitt P3 Hood. Torsdag, klockan 20.06-21.30