Grattis till baggen, hur känns det?
– Väldigt bra! Vi hade inte räknat med att vi skulle vinna eftersom de andra två bidragen var så bra, både till form och innehåll.

Varför tror du ni tog hem priset?
– Kanske för att vi var nyskapande och hade ett viktigt ämne genom porträttet av Maggie. Det är ju ett politiskt innehåll, utan att vara plakatpolitiskt. Filmen visar olika delar av det svenska samhället, allt från när Maggie går på svenska för invandrare, där det finns en naiv syn på bild av dem som kommer till Sverige, till när hon själv visar hur hon blir behandlad som svart kvinna.

Hur kommer det sig att ni fastnade för att filma Maggie?
– Vi gjorde en kortfilm där hon skulle spela en person som är besatt av kungen. Hon fick låna en kamera för att kunna arbeta fram en roll, men istället började hon göra egna saker. Hon ställde frågor till dom som trakasserade henne sexuellt, som ”Varför vill du köpa sex för 500-lappen?”. Hon använde kameran som vapen, det inspirerade oss!

Om man vill se Maggie vaknar på balkongen, hur gör man?
– Den släpptes i oktober och finns att hyra, eller köpa. Sedan ska den komma på TV också under vintern. Vi ska också försöka få den att gå upp igen på Folkets bio för alla som är sugna att se den nu när den vunnit.

I tacktalet hyllade dom som har sex i parker, varför?
– Vi ville sticka hål på den präktiga straighta a dimman som ligger över samhället, det är tråkigt när folk går omkring med skygglappar. Men det är roligt att smussla också, i och för sig…

Vad har du på gång nu?
– Jag håller på att utveckla ett bokmanus av Eli Levén till en fri filmtolkning. Just nu försöker jag casta karaktärer som ska få ett eget liv, en blandning mellan spelfilm och dokumentär. Sedan håller jag på med en till porrfilm – Med anuset som första könet, i Mia Engbergs projekt Dirty diaries. Jag har ju gjort en annan film tidigare, Min kuk är en dildo som handlar om att alla kroppsdelar är leksaker. Den är lekfull och queerteoretisk, även om jag i vanliga fall inte är så mycket för teori.

Agerar du själv i den?
– Ja det var jag och en till som gjorde allting. Den borde dyka upp på Hallongrottan snart, eller för nedladdning. Annars får man komma fram till mig för ett gratisexemplar, haha.

SVT1 visar ”Maggie vaknar på balkongen” måndag 2 februari kl. 22:00