Bakom pjäsen står Kalle Westerdahl, Kalle Haglund och Helena Sandström. Senast Helena Sandström syntes på scen var i höstas när hon gestaltade den lesbiska gynekologen Dragana. Nu är det julspel som gäller.
– Vi är alla tre mycket intresserade av både humor och kärlek, så vi bestämde oss för att sammanföra dessa två ämnen i en show. Det är en historia om längtan efter närhet, som utvecklas till en sorts triangeldrama. Eftersom det är jul så passade Kalle Haglund på att skriva några julsagor också, så att vi inte gör oss skyldiga till falsk marknadsföring. Men julen har nu blivit ett mycket stämningsfullt och naturligt inslag i föreställningens helhet, berättar Helena Sandström.

Vad är det som utgör det sadistiska?
– Sadismen är snarast av det metaforiska slaget. Kärlek gör ont, nästan på ett skönt sätt. Det ill vi lyfta fram. Vi ser också gärna att publiken har lite ont mellan skratten. Hjärtknipande komik, alltså!

Kommer hängivna BDSM-människor känna igen sig?
– Hrm… Om de väntar sig pisk och smisk blir de nog lite besvikna. Det blir inte mycket äkta BDSM som sagt. Men vi bjuder på en del underhållningsvåld!

Vad har tomten för status i showen?
– Utan att avslöja för mycket, kan jag väl säga att Tomten är ett jävla svin. Men det är ju min högst personliga åsikt.

Jag har gjort ont – en julshow med sadistiska inslag.
Kilen, Kulturhuset, Sergelstorg.
13 – 29 december. Mån kl 19.00. Lör 18.00 Sön 15.00.