Efter att RFSL i början av året beslutade att lägga ner 10-månadersutgivningen av tidningen Kom Ut har det varit oklart hur tidningens framtid skall se ut.
Idag meddelar RFSL att man kontrakterat två chefredaktörer för att ge ut Kom Ut som kvartalstidning. Tidningen skall ”presentera alla aspekter av hbt-världen inklusive RFSL som organisation” sägs i pressmeddelandet.
– En av Kom Ut:s absolut viktigaste uppgifter är att granska och kritiskt ifrågasätta också RFSL och de beslut som organisationen fattar. Jag har stort förtroende för den nya personalgruppens förmåga att göra detta, säger RFSL:s vice förbundsordförande Ulrika Westerlund.
De två chefredaktörerna är internrekryterade. Mathilda Piehl som även tar rollen som ansvarig utgivare presenteras med titlarna fil. mag i statsvetenskap och fil. kand i genusvetenskap. Hon har tidigare varit redaktör på Kom Ut och arbetat som internationell projektledare på förbundet.
– Vi vill göra en tidning med humor, attityd och framåtanda. En plattform för vår spretiga hbt-värld att samlas runt. Kom Ut kommer nu tillbaka med förnyad kraft, skärpa och med nya glasögon, säger Mathilda Piehl i pressmeddelandet.
Den andre chefredaktören blir Karin Lenke presenteras med titlarna fil. mag i statsvetenskap och fil. kand i genusvetenskap. Karin har arbetat som koordinator för den internationella kursen LGBT and Human Rights.
– Vår första uppgift kommer att vara att förankra Kom Ut inom organisationen RFSL. Under hösten kommer vi att ta reda på vad det är för tidning som medlemmarna och läsarna vill ha och till våren kommer ett första nummer av en ny, gammal, unik och fantastisk tidning, säger Karin.
Förutom de två chefredaktörerna kommer Lars Jonsson som beskrivs ha en kulturvetarutbildning med inriktning på litteraturvetenskap att arbeta som redaktör.
Lars Jonsson har arbetat med tidningen Kom Ut i åtta år och på RFSL sedan 1997.
Ulrika Westerlund betonar i pressmeddelandet den internationella kompetens som Mathilda och Karin kommer att bidra med till den nya versionen av tidningen Kom Ut.