Den ena är utställningen Straight To Hell presents: In cock we trust, om och av det kultstämplade amerikanska gaymagasinet Straight to hell, som sedan 1970-talet fungerat som en barometer på vad som pågår i bögars sexliv och fantasier. Genom läsarnas insändare om sex och snuskiga fantasier och bilder som avbildar dessa, har detta blivit till ett fantastiskt tidsdokument över det subkulturella böglivet på 1970-, 80-, och 90-talen och inspirerat och banat väg för senare tids gaytidningar som t.ex. Butt.
Nu ställer man ut bilder ur arkivet från förr och nu, tillsammans med nytt material av konstnärer som Slava Mogutin, Bruce La Bruce och Scott Hug som inspirerats av Straight To Hells porriga och provokativa undergroundmentalitet. Man kan även gå igenom ett arkiv som tidningen ställer upp med gamla nummer, texter och bilder. För 200 spänn kan man även köpa ett Straight to hell-set med ett snuskigt foto tagen av valfri utställande konstnär, en spermatrasa, en kalender för 2009 samt en signerad poster.

Den andra, Pier Photographs, är en utställning av fotografen Al Baltrops bilder från det legendariska gamla pirområdet på västra Manhattan, ett cruisingområde och hang out för New Yorks bögar i en tid innan HIV och som revs då det ansågs för nergånget och farligt för allmänheten. Här sprang Robert Mapplethorpe omkring och tog foton på knullande främlingar, och konstnärer som Keith Haring och David Wojnarowics använde sig av dom tomma lokalerna som ateljéer innan sina genombrott.
Exile är ett nyöppnat center för konst och kultur och nischar sig som extremt gayvänligt med framtida utställare som Joel Gibb från popgruppen The Hidden Cameras och franska arty gaymagasinet Kaiserin.


Info, adresser och öppettider:
www.thisisexile.com
www.straight-to-hell.net