De flesta vet säkert vad Max Bialystock (Claes Malmberg) och Leo Bloom (Kim Sulocki) har i kikaren när de drar igång sitt musikalprojekt. De skall sätta upp tidernas största flopp och blåsa investerarna. Och fly rika till Rio. För att lyckas anlitar de branschens absolut sämsta författare, regissör och skådespelare. I de här galna karaktärerna får Claes Månsson, Magnus Härenstam, Christine Meltzer, och Ola Forssmed gott om plats att ta ut svängarna. De har inte svårt att få publiken med sig.
Faktiskt är uppsättningen som helhet riktigt bra. Inget nummer är för långt utan tempot är högt från första stund. Musikaliskt känns det som en äkta musikal och humorn är typisk för Mel Brooks: på gränsen till det smaklösa. Översättningen är gjord av Calle Norlén som satt sina avtryck, men framförallt gjort en text som flyter fint.
Bäst på scen är Claes Malmberg som den slemme producenten, men hela ensemblen gör ett bra jobb. Scenografin är färgsprakande, eller mäktigt dyster som i revisionsbyråscenen, och bidrar till känslan av en påkostad och välgjord show. The Producers bevisar att inget är för allvarligt för att inte skoja om, inte ens show biz!