Lördag kväll är det premiär för Regnbågsteaterns ”En så karl” i regi av Tobias Kralmark. Pjäsne baseras på novellen och monologen ”Allegro con brio” av den kubansksvenske författaren Miguel Angel Fraga.
Kralmark och Regnbågsteatern gjorde förra året succé med uppsättningen av Jonas Gardells ”Ömheten” och i år är det ”en lättsam, komisk och tragikomisk” diskussion om kärnfamiljen som presenteras.
I presentationen av pjäsen berättar Kralmark:
”Han står där i bara morgonrocken. Han, den äldre bögen, väntar på att en ung och stilig yngling ska ringa på dörren och på att det samkönade paradiset ska uppsluka honom. Vad han inte vet är att hans son samtidigt bjudit in sig själv, sin flickvän och sin mor till lägenheten.” Och så följs en frågeställning om vad en kärnfamilj är och vad vi vill att den skallvara.
Kralmark har förutom Regnbågsteatern även regisserat bland annat den framgångsrika Dragshowgalan och stod bakom ett scenkonstläger för HBTQ+-ungdomar i somras.
Lördagskvällens premiär är slutsåld – biljetter finns till söndagens och tisdagens föreställningar. Men skynda att boka. Biljettlänken hittar du via GayMap.