Dottern till Judy Garland, sångerskan med stort S och Cabaret-stjärnan, Liza Minnelli (78), är tillbaka i teatervärlden som producent. Hon stöttar upp föreställningen DRAG: The Musical som hade premiär 2022 på The Bourbon Room i Los Angeles och just nu kör preview-föreställningar i New York på Off Broadway-scenen New World Stages, W 50th Street mellan 8 och 9:e avenyerna. Den 21 oktober är det så officiell New York-premiär.

I en kommentar att hon nu agerar producent säger Liza Minnelli; ”Kids! DRAG: The Musical är ett mästerverk” och ”det är så fantastiskt att vara med som producent! Häng med mig på varje föreställning. Ja, VARJE FÖRESTÄLLNING!

Det är första gången Liza Minnelli producerar en hel musikal och kommer nu samarbeta med Tomas Costanza, Scott Prisand och Matt Weaver. De två sistnämnda har arbetat med rock-musikalen Rock of Ages. Även Tristan Schukraft som äger den kända gaybaren The Abbey i Los Angeles gaystadsdel West Hollywood är en av producenterna.

DRAG: The musical handlar om två drag-hus som öppnar varsin klubb kommer i konflikt med varandra och det blir stor drama. ”En diva-licious musikalisk resa av mode, familj och förlåtelse”.

Bland de medverkande är New Kids om the Block sångaren Joey Mclntyre, Luxx Noir London, Jujubee och stjärnorna Alaska Thunderf*ck från femte säsongen av RuPaul’s Drag Race och vinnare av Drag Race All Stars andra säsong,  liksom Nick Adams som spelat i filmen Fire Island och har stått på scen i Tony-vinnande uppsättningen av Priscilla, Queen of the Desert.

Har du vägarna förbi New York så säljs biljetter just nu fram till mars 2025.