• Idag fick de som köpt biljetter till pjäsen ”Oss pojkar emellan” ett mail om att pjäsen är inställd på grund av ”oförutsedda händelser”.

”Oss pojkar emellan” skulle haft premiär på Nya Cirkus i januari 2025, ensemblen som hade nio öppet queera skådespelare i huvudrollerna däribland Edvin Törnblom, Oscar Zia, Emil Almén och Carlos Romero Cruz prydde QX omslag i augusti. Pjäsen skulle ha regisserats av Edward af Sillén och översatts av Calle Norlén.

Men nu stoppar producenten All things live hela projektet och vad QX erfar beror det på för få sålda biljetter.

– Idag har All Things Live tagit det tuffa

men framför allt tråkiga beslutet att ställa in förställningen ”Oss pojkar emellan”, som var tänkt att ha premiär på Nya Cirkus i Stockholm, januari 2025, skriver Thomas Sebelis VD och Åsa Holmgren producent, i ett pressmeddelande.

– På grund av oförutsedda sent uppstående hinder och utvecklingsförlopp och med respekt för samtliga medarbetare och publik har vi valt att ta ansvar för situationen och verkställer detta beslut så snabbt som möjligt. Alla köpta biljetter återlöses, står det i pressmeddelandet.

”Oss pojkar emellan”, eller ”The Boys In The band”, som den heter i original, är en pjäs från 1968 som blev en film 1970, som blev en pjäs på Broadway 2018 och som sedan blev en film på Netflix 2020. Den utspelar sig i en lägenhet i New York 1968 och handlar om ett gäng gaymän som är rappa i tungan och förvandlar ett födelsedagsfirande till en mardröm.

Jonas Norén var en av de som köpt biljetter till pjäsen:

– Jag fick mail idag att pjäsen är inställd, det kändes verkligen trist för jag hade sett fram emot den då jag sett alla filmade versioner av pjäsen. Jag tyckte det var coolt att de vågat satsa på en riktig bögpjäs, men jag gissar att arenan var för stor för en sån pjäs. Hoppas den kan sättas upp i ett mindre format i framtiden.