Handlingen utspelar sig i den lilla staden Målinge. Året är 1985. Melodifestivalen är på väg utför och tappar tittare. Sveriges Television gör då en storsatsning med den största talangtävlingen någonsin och ge risg ut på vägarna – och nu har den hamnat i Målinge. På gatorna, i hemmen och i butikerna förbereder man för den stora showhändelsen som ska sätta Målinge på kartan. Mitt i förberedelserna anländer, för stadens invånare, en rad obekanta personer och den invanda småstadslunken sätts snabbt ur spel…
Musikalen, regisserad av Hans Marklund, bygger på schlagerlåtar signerade Lasse Holm, Ingela ”Pling” Forsman, Monica Forsberg och Torgny Söderberg. Från Kärleken är evig och Främling till Bra vibrationer, Eloise och Diggiloo Diggiley. Musikalen rymmer sammanlagt 26 schlagerhits.
En av de som är med i showen är Stefan Clarin

Stefan, nu är det nypremiär i Stockholm, hur känns det?
– Kort sagt känns det underbart kul.

Ni har spelat för utsålda hus i Malmö i ett år, vad blir skillnaden att ta den till Stockholm?
– Det ska bli så spännande att få möta Stockholmspubliken. Jag tror att schlagermusiken kommer göra gott i storstadsstressen puls. Dessutom är det några nya ansikten i ensemblen.

Kan du berätta om din karaktär?
– Min karaktär “Yngrot” är en hårt arbetande handlare i byn och pappa till dottern Pamela. Han är en ensamstående förälder som tar papparollen på stort allvar. Pamela är det käraste och viktigaste i hans liv.

Finns det någon låt i musikalen som känns mer som din än någon annan?
Diggiloo Diggiley är alltid kul att framföra tillsammans med grabbarna.

Har du upptäckt någon ”ny” låt i och med musikalen?
– Ja, Bara en Clown var en ny bekantskap för mig.

Vad är det som gör att ni fått stående ovationer i varje föreställning i Malmö?
– Musiken gör ju sitt och tillsammans med spelglädjen från ensemblen får det publiken på fötter, det finns en vilja att dansa och sjunga med! Låtarna har för många funnits med sen barnsben, vi har ju alla många minnen knutna till dessa schlagerhits. Det är örongodis med stor igenkänningsfaktor.

Vem skulle du vilja se i publiken på premiären ikväll?
– Förutom min älskade familj så vore det kul om kungen och drottningen kom och tittade.

Till sist, vilken är världens bästa schlagerlåt?
– Det är Euphoria med Loreen.

Rättelse: Efter att intervjun gjordes har Stefan Clarin blivit sjukskriven, han ersätts av Jacob Stadell.