QX QX QX QX

Vid sjön långt in i skogen samlas traktens bögar för solbad, span och heta möten uppe bland träden.
Hit kommer Frank regelbundet. En dag ser han en ny kille. Snygg, vältränad och spännande. Men det är också något märkligt med Michel, som han heter. Frank bejakar sin nyfikenhet och åtrå till honom, och det skapar förvecklingar.

När filmen hade premiär i Frankrike blev den genast omtalad. Dels för de heta scenerna, men också för hur bögar framställs i den. Som en extra krydda i debatten”upptäcktes” det att filmaffischen innehöll ett bögpar som hade oralsex. En försvinnande liten illustration, men som fick Frankrikes konservativa att rasa. Filmen nådde ut trots, eller tack vare, turbulensen och har fått en mängd nationella och internationella utmärkelser.

Berättelsen om det dolda, men samtidigt öppna raggandet väcker bögexistentiella frågor kring sökandet efter närhet, både emotionell och fysisk. Den illustrerar konflikten inom bögvärlden mellan öppna och smygisar, men också friktionsytan mellan denna subkultur och när den blir ifrågasatt av omvärlden – hur kan man vara så intim med varandra utan att knappt veta vad den andre heter. Främling vid vatten är en kittlande och nervpirrande historia som lever kvar även efter att man lämnat salongen. Filmen går upp på ett tiotal platser i landet. Se den!