Berätta om rollen som kaxig syster!
– Fiona är en yngre dragsyster till Den lilla sjöjungfrun som spelas av Kiana. Jag är visserligen dubbelt så gammal som Kiana (skrattar) men det ska nog gå bra. Rollen har mycket kaxig mycket attityd, en version av Fontana under vatten kan man säga. Den är som gjord för mig och hon är en riktig ”powerhouse”.

Har du skådespelat förut?
– Jag kommer in som ödmjuk nybörjare och ska repa, öva och träna. Rollen känns naturlig att göra för mig eftersom Fiona är ”mycket” och hon har massa Fontana i sig. Drag Race innebar lite skådespeleri men där var ju svenskan en utmaning för mig.  Nu har jag månader på mig att gå igenom texten. Skådespeleriet har däremot inte varit lätt för mig då jag i gymnasiets workshops alltid tvingades spela maskulin machokille. Det var svårt för mig som queer och feminin att tvingas in i en roll jag inte ville ha. Det gjorde att jag tog distans till skådespeleriet. Nu känner jag mig redo att kasta mig in i det igen.

Hur är ditt förhållande till Den lilla sjöjungfrun?
– Jag sjöng och dansade till Disney-filmer som barn, och jag älskade att vara i havet. Jag var en fantastisk liten simmare som mamma fick dra upp ur vattnet. Jag älskade att låtsas vara Ariel när jag var liten för hon var fabulous. Som ett litet queerbarn kan jag se varför jag gillade henne: Hon fick hon inte leva var hon ville eller älska den hon ville, och det är lätt att se kopplingen till hur det är att vara queer. Jag minns hur jag tog ett par röda byxor som jag satte på huvudet som som peruk och levde ut min inre Ariel. När mamma lämnade lägenheten sa mormor att ”nu får du leka fritt”. Så Den lilla sjöjungfrun har alltid legat nära mig, och det är känslomässigt att få spela i den nu.

Hur var din Stockholm Pride?
– Vilken fantastisk upplevelse! Jag hade fyra dansare med mig på Glamspäck som jag repat mycket med och det var fantastisk att återse mina systrar från Drag Race.  Jag var också ambassadör för KICKS och skapade årets Pride-look och det var så coolt att se folk gå i paraden med en look jag skapat!

Du framförde din nya singel Slay på Pride, kommer den släppas snart?
– Ja, mastern skickades in i måndags så om ett par veckor! Hur jag än mår när jag vaknar tänker jag att det är dags att bara ”slay”. Sen väntar ju Werq the World och där jag vill gå all in. Folk skriver redan till oss och det ska bli helt fantastiskt att uppträda i det sammanhanget.

Den lilla sjöjungfru har premiär den 1 mars.