Mellan den 1-6 augusti ställer han ut på Sveavägen 8a i namnet I samma andetag – möten och avsked män emellan.
Utställningen toppas av att en sångerska kommer och sjunger Lisa Nilsson-låtar med en gitarrist den 2 augusti kl 13 och 15. Detta eftersom Olof brukar lyssna på Regn i Rio-sångerskan medan han målar.
– Många av hennes titlar på låtarna passar bra till mina tavlor trots att det är två eller tre män på mina bilder.

Olofs inspiration kommer från böcker, film och tv-program, egna och andras erfarenheter, och modellerna har blivit mer och mer muskulösa med tiden. När Olof gick konstskolan hade de mest kvinnliga modeller, flera med former, vilket han tyckte om att måla. Men nu blir det bara muskulösa män och deras relationer till varandra.
– Kanske muskelkillarna attraherar mig mer…jag vet inte om jag är speciellt sensuell eller erotisk som person, men jag har mycket fantasi, fastslår han.

– Mina målningar har alltid haft ett tydligt sensuellt och homoerotiskt uttryck. Jag försöker få fram en erotisk spänning, en fantasi eller en undran hos betraktaren om vad som händer i mina bilder när man tittar på dom. När folk frågar om motiven i mina bilder säger jag att allt ligger betraktarens ögon. Jag vill att man ska se något själv i bilden, men namnet på mina bilder kanske ger en hint om vad jag tänker…

Namnet på utställningen, I samma andetag, kommer av Olofs tanke om att han tänker att någon gång kanske man träffar en person där allt bara stämmer och man andas precis samtidigt.

Jag tycker det visas för lite gay/ homokonst över huvudtaget, och det passar ju jättebra att ställa ut nu under Pride veckan. Det ska bli roligt att få visa vad jag har gjort de senaste fem åren, avslutar han.

Se mer av Olofs konst på @artbyolof