Berätta om utställningen!
– Vi är två utställare, jag & Jenny Dremé. Temat är kropp, och jag har målat män i diverse abstrakta färgmiljöer med vissa inslag av blommor.
Det finns homoerotiska undertoner men även män som visar varandra ömhet.

Vad har inspirerat dig?
– Jag inspireras av min idol Tom of Finland, men även flera fotografer som är specialiserade på vältränade muskulösa modeller, som Mike Ruiz och Pat Lee & Luis Rafae. Muskler är ett återkommande inslag i mina målningar, det går att laborera med så mycket med former & linjer när man målar muskulösa kroppar.

Dina män är väldigt mejslade, hur blir du så bra på att måla manskroppen?
– Jag har alltid varit en superhjältenörd och i superhjälteserier finns det ju minst sagt gott om muskulösa hunkar! Jag har ju tecknat och målat sedan barnsben, så även om jag ofta utgår från inspirationsbilder på fitnessmodeller och kroppsbyggare så sitter linjerna redan invanda i handen när jag tecknar och målar. Men det svåraste är trots allt händer & öron. Tro det eller ej, men man ställer sig ofta frågan: Är det ett öra eller en kanelbulle?

Vad önskar du dig mest av allt just nu?
– Just nu önskar jag mest av allt att så många som möjligt ska hinna se utställningen och att jag får några tavlor sålda, det skulle vara en trevlig bonus!

Galleri Kocks, Kocksgatan 18, öppet söndag kl 12-19.

Johns hemsida