⁃ Det finns en homonorm. Kvinnor som uppfattas som feminina blir inte riktigt tagna på samma allvar som butchflator, säger hon till qx.se och konstaterar att vissa får höra att dom inte ens är lesbiska bara föra att dom inte uppfyller förväntningarna på hur man ”ska” se ut. Det gäller på både homo- och heteroställen. Ibland kan man som feminin flata få höra att man bara går igenom en fas och inte är en riktig lesbisk.
⁃ Jag var på krogen med några straighta kompisar, och någon kommer fram och börjar fråga om man har pojkvän. En kille sa ”du kan inte vara lesbisk, du är ju snygg”. Det är dumma stereotyper som jag tar upp i föreställningen.
Pjäsen är självbiografisk och tar avstamp i en relations uppgång och fall. Angelica Herger säger att tanken är att alla ska kunna känna igen sig, oavsett sexualitet, och inse att kärlek är lika för alla.
Det är andra året som Boulevardteatern satsar på hbtq-dramatik. Angelica Herger säger att hon saknar sådana teman i den vanliga scenkonsten.
⁃ Vi tar tag i det själva, ingen annan gör det åt oss, säger hon och understryker att förra årets scenfest bara var en teaser. I år satsar de på tolv föreställningar under åtta dagar. Det blir allt ifrån musikalshower till ensamakter.
⁃ Det är mycket jobb. Jag Adam Gardelin och Adriana Essén har hållit på med det här sedan i december. Det är många inblandade men i år har vi fått stöd från kulturförvaltningen och det är fantastiskt att ha pengar att röra sig med och slippa oroa sig för att gå med förlust.
Om du tvingas framhålla någon förställning under veckan, vilken skulle du välja?
⁃ Åh, pjäsen ”Dubbla begär” som handlar om bisexualitet som ju är mer marginaliserat i homokulturen än lesbiska. Den ser jag fram emot. Sedan, om man har barn, måste man se ”Prinsen och pojken”, en barnföreställning om en kille som får sin prins. Den får man inte missa!
Uppdaterad 2016-11-15