Det ärorika priset Såstaholm till Höstsols minne delades i år ut till skådespelaren och dansaren Lindy Larsson.. Motiveringen som ackompanjerades av 50 000 kronor liksom en möjlighet att inreda ett av rummen på Höstsol, där tidigare pensionerade scenkonstnärer bodde, lyder:
”Lindy Larsson rör sig som ett utropstecken över scenen, alltid med stor energi och uttalad publikkontakt. Han kombinerar på ett unikt sätt dramatiska uttryck med ekvilibristisk dans på ett sätt som ständigt bryter form- och innehållsmässiga konventioner”
I ett pressmeddelande citeras Lindy Larsson med att fråga om han drömmer!
– Jag är stolt glad och rörd över att ha fått det här fina scenkonstpriset. Det här är som en dröm för mig och nu får jag inreda mitt drömrum, det kommer att bli lustfyllt.
Lindy Larsson har bland annat uppmärksammats för sin medverkan i pjäsen All We Need is Love, som just nu visas i TV-version på SvTPlay.
Han spelade homosexuell pastorsadjunkt i Colin Nutleys ”Änglagård, tredje gången gillt” och i vår är han med i samme regissörs ”Brief Encounter”. Just nu är han aktuell i ”Kung Oidipus” av Jon Fosse på Malmö Stadsteater.

All We Need Is Love på SvT Play (visas till 24 oktober 2011)

Nypremiär, TV och Pride för skånsk bögteaterfest


Lindy Larsson: Mamma skrek av lycka när jag kom ut