Hon bjöd in 39 mytologiska och historiska kvinnor, allt ifrån Kali till Virginia Wolf till ett trekantigt bord. Louise Bladh och Filippa Hanzon är producenter för middagsbjudningen som den här gången inskränker sig till levande personer, och du kan bli en av dem.
– Målgruppen är alla som definierar sig som kvinnor och som är verksamma inom konst och kultur. Vi tyckte det fanns en brist på mötesplatser över generationsgränserna och då kan det här ge förutsättningar för att träffa kollegor, säger Louise Bladh till qx.se.

Berätta vad kommer att hända?
– Det kommer bli en informell middag. Vi kommer att be alla gäster att ha en fiktiv person i tanken som en input till samtalen vid borden. Det kommer finnas en moderator som också kommer att bidra med input.

Okej, det finns ett begränsat antal middagsplatser. Hur går urvalet till?

– Vi har gått ut med inbjudan brett och har dessutom bjudit in några förvalda personligheter vars kultur- och konstutövande vi respekterar och inspireras av. Kvinnor som vi tror har intressanta berättelser att delge andra!

Hur har dom kulturprofiler ni frågat reagerat på att ni vill ha med dem?
– Jag måste säga att vi genomgående fått positiv repsons. Jag ser det som en bekräftelse på behovet av något sådant här.

Hur ska man göra om man vill vara med?
– Man mejlar till mig på högkvarteret och anmäler intresse. Man behöver inte vara ”legitimerad” konstnär, man är välkommen oavsett bakgrund och om man har konstnärlig examen.

Vad kommer kvällen att ge tror du?

– De flesta som kommer där i sin yrkesroll. Det kommer att bli en minnesvärd upplevelse och att alla ska kunna ta med sig någonting därifrån. Man ska bli inspirerad och få konkreta tips, men ändå gå därifrån otillfredställd med en vilja efter mer!


Middagsbjudning
Högkvarteret
Tisdagen den 24 maj kl 18-00