Det började med att journalisten Finn Hellman recenserade Radioteaterns satsning på erotisk dramatik i tidningen Ottar. Då gav han projektet VG men för att nå upp till ett MVG behövde berättelserna komma bort från normerna kring muskelpumpade killar och tjejer med stora tuttar.
– Det har inte förekommit feta eller personer med funktionsnedsättningar tidigare. Erotiska noveller är en svår genre överhuvudtaget eftersom det finns så mycket klichéer och fallgropar. Jag tänkte att jag måste försöka och leva som jag lär. Det var svårt och jag tyckte min historia blev dålig, men jag skickade in den ändå – och den vann! Nu är jag nöjd berättar Finn Hellman.

Hur fick du idén till din berättelse?
– Den växte fram till en historia där olika maktskillnader glider in i varandra. I den är det lite diffust vem som är över- eller underordnad. Jag ville inte att berättelsen skulle vara gullig utan mer farlig. Det viktigaste var att den funktionsnedsatta killen var den som bestämde. Jag vände på rollerna, den som ledsagar behöver inte vara den som har makten.

Hur mycket är självupplevt?
– När jag hör berättelsen kan jag känna igen vissa delar av mig, men också känna att det där är inte jag. Det är skönt att det inte är dagboksanteckningar. Visst, berättelsen heter Straffpoker och det spelade jag i högstadiet och den utspelas i mina kvarter. Men det är mest för att jag inte kunnat göra samma grej och låta det ske i Örebro.

Har du fått blodad tand nu?
– Jag är väldigt nöjd med resultatet. Adam Pålssons inläsning, musiken och texten fungerar väldigt bra ihop. Jag är sugen på att skriva mer. Hela radiosexsatsningen hänger tyvärr på gärdsgården men lyssningen ökar markant på P1 den här tiden. Det säger nog en del om publikens intresse.

Radiosex – Straffpoker sänds i natt dvs mellan lördag och söndag kl 00.03
Repris natten mellan lördag den 8 januari – söndag 9 januari.
Sveriges Radio P1
.