Dalam Botol, eller I en flaska, är titeln på Malaysias första film med ett gay tema. Bakom filmen står manusförfattaren och producenten Raja Azmi Raja Sulaiman.
Redan vid den första visningen i onsdags hyllades den av publik och bloggare och den har fått stor internationell uppmärksamhet. Från filmteamet är man dock inte helt säker på om filmen kommer kunna bära sina kostnader. Om tre månader är det officiell premiär.
Filmen berättar om hur en kille väljer att genomgår en könsbytesoperation i hopp om att därmed kunna tillfredsställa den man han älskar. Ett beslut han ångrar. Några allt för intima scener finns inte med, rapporteras det. Inga kyssar visas och närmaste tecknet på att de skall ha sex är när man i ett klipp ser en av dem lämna deras gemensamma säng.
Att filmen väckt stor uppmärksamhet är beroende på att det är den första på malaysiska och att homosexuella aktiviteter är straffbart i landet med upp till 20 års fängelse.

Raja Azmi Raja Sulaiman har skrivit manus och producerat Malayisias första gayfilm

Från landets biocensur är också reaktionerna irriterade.
– Om filmen försökt att glamourisera homosexuellas livsstil så skulle det gå emot våra riktlinjer, sa Mohamad Hussain Shafie till nyhetsbyrån AP.
Landets censur har utsatts för påtryckningar för att lätta på reglerna. Att Dalam Botol accepteras är ett tecken på det även om det motiveras med att de två männen i slutet av filmen gör avbön.
– Därmed kan det sägas att det går i linje med våra sociala värderingar, sa Mohamad Hussain Shafie.
Raja Azmi Raja Sulaiman säger att hon inte vill säga att det är fel att vara homosexuell, men att det var fel med valet att genomgå könsbytesoperation för mannen.
Från hbt-personer som nyhetsbyrån AP talat med kommer lätt svala reaktioner. Man uppskattar att gaytema visas men vill inte att de skall vara så tragiska.
För att få filmen accepterad av censuren fick man klippa bort ett intimare sängkammarsamtal mellan de två. Även titeln som från början hette, Anu Dalam Botol, Penis i en flaska, fick ändras.