– För tre veckor sedan hade vi ingen aning om att vi skulle stå här med en egen bokhandel. Allting har gått väldigt fort, men det känns helt rätt för oss, säger Alle Eriksson som driver det egna förlaget Vombat.
Med Alle ansluter sig även Lotta Vilde Wahl som idag arbetar som projektledare på RFSL Stockholm.
– Bitte har ju redan gjort grovjobbet med att bygga upp butiken, så det känns väldigt lyxigt att få ta över en fungerande rörelse som är så inarbetad och älskad, säger Lotta Vilde Wahl.
– När det fortfarande var osäkert hur det skulle bli med Hallongrottan svallade känslorna i kundkretsen. En äldre dam på Pridefestivalen frågade ”ska man bli tvungen att köpa Hallongrottan nu också?”, så kundernas engagemang är det inget fel på.
Som QX skrivit tidigare börjar Bitte Andersson, som startade bokhandeln 2006, på sin utbildning på Konstfack i höst.
– Jag har känt mig färdig med Hallongrottan i över ett år, men inte riktigt vetat var jag ska leta en lämplig efterträdare. Alle och Lotta känns som en perfekt kombination av kompetens och engagemang och jag är övertygad om att detta kommer att innebära ett stort lyft för butiken. Det ska bli fantastiskt kul att se vad de hittar på och att själv få ägna mig åt mitt tecknande, som legat på is de senaste fyra åren.
Den 1 oktober öppnar Hallongrottan i sin nya regi.