Dotterbolaget startades 2005 på Serietecknarskolan och en del av framgången beror på att medlemmarna samverkade istället för att konkurrera med varandra. Sara Granér och Sofia Olsson är två av nätverkets tecknare som publicerats flitigt. Karin Casimir Lindholm är en av illustratörerna som medverkar på Pridehouse, och när QX ringer upp väntar hon som bäst på att utställningsbilderna ska levereras.

– Pride är en viktig grej, och flera av medlemmarna brukar vara med under veckan på olika sätt. Jag tycker Pridehouse är den roligaste delen och det är viktigt för Dotterbolaget att synas här.

Vad är det ni visar?
– Vi har en utställning som innehåller bilder och serier av 13 personer i Dotterbolaget. De är alla väldigt olika. Det handlar om allt från allvar till humor. Viktiga, skojiga och gulliga grejer. Utställningen har tidigare visats på Arbetets museum.

Karin Casimir Lindholm. Dotterbolaget

Hur homo är utställningen?
– Det är svårt att sätta en stämpel. I de specifika serierna finns allt möjligt med. Många av dem har ett queerperspektiv som handlar om relationer, sex och sådant som inte är så heteronormativt.

Om man ser era verk och blir sugen på att teckna, vad ska man göra?
– Vi finns ju där och då kan man komma fram och prata med oss. Är man tjej eller transperson så får man vara med i Dotterbolaget, och man kan gå in på vår hemsida. Att teckna serier är rätt ensamt, men går man ihop kan man starta ett fanzine eller göra en utställning!