Under tisdagen startar HIV-Sveriges konstauktion via auktionsfirman Pettersson & Son.
Den tavla som troligen kommer väcka störst uppmärksamhet är Zlatan Ibrahimovics akryl på screentryck, framtagen tillsammans med Karl Valve. För alla Zlatans fans lär det bli en åtråvärd trofé att få bilden av hans guldfötter på sin egen vägg!
Övriga som skänkt konst till auktionen har garanterat också en skara fans som är beredda att bjuda högt för en god sak. Arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin bidrar med ett åt det abstrakta hållet till akryl på duk. Robert Wells tar sin egen karriär till hjälp för sitt motiv med noter, piano och texten ”Don’t let the sun go down on ME…”
De kända personer som bidragit till auktionen har fått uppdraget att göra verk på temat ”Livslust”.
Alcazar levererar som grupp ett rosa hjärta med texten Lust på ena sidan och en regnbågsflagga på den andra. Andrés Esteche har skänkt en mer figurativ målning med ett ”alla tillsammans”-tema medan Liza Marklund skapat en stadssiluett med fantasifulla moln.
Intäkterna från auktionen som pågår till den 18 mars då den avgörande auktionen hålls, går till HIV-Sveriges verksamhet.
Totalt kommer ett tiotal kändisars verk till slut att säljas via auktionen när den öppnar live på Volvo Showroom den 4 mars.


Auktionsfirman Pettersson & Sons auktion