Vid den årliga galaglittrande Bafta, brittiska film och TV-galan, fick Colin Firth ta emot ett av de tyngsta priserna för sin roll som den homosexuella läraren George som säker en mening i livet efter att hans partner sedan 16 år, Jim, avlidit.
Bafta-priset för Leading Actor delades ut på söndagskvällen då han i en intervju efter prisutdelningen svarade tvekande på om rollen som George inneburit nya utmaningar för honom.
– Mycket lades i mina händer och spelade på det jag hoppas är mina styrkor, med mycket tystnad och utrymme som jag trivdes med. Jag gjorde mitt jobb igen.
Om regissören och producenten Tom Ford säger Colin Firth att han är en ”ovanlig” regissör och han konstaterar i intervjun efter vinsten att Ford inte kallar sig konstnär, men att det inte behöver ha påverkat resultatet negativt.
– Han är det nu, säger Firth. Vad han var förut vet jag inte eftersom jag inte kan nog om mode. Men om du älskar vad en filmare gör, vad en modedesigner gör och vad en skådespelare gör så kommer det hjälpa mycket när man delegerar till dessa människor.