En av de mest kända är ”Var kommer alla vackra människor ifrån (och varför får man ingen med sig hem?)” och hon har kommit ut med fyra album. I somras gjorde hon succé med sitt framträdande på Riksteaterns skogscen i Pridepark. I helgen återvänder hon till huvudstaden för en konsert på Mosebacke.
– På söndag bjuder jag på something old, something new… en lindans i en akt. Utan skyddsnät dessutom, eftersom jag tillhör en riskgrupp, berättar Christina Kjellson för QX.

Du fick ju ett otroligt varmt mottagande under Pride när du uppträdde. Du verkade nästan förvånad över responsen. Varför, du har ju hållit på så länge?
– Pride var kul! Och, det var väl helt enkelt min tur att verka förvånad. Det brukar annars vara den primära reaktionen hos arrangörer och recensenter. ”Vilken överraskning!” står det i press och mumlas det i köer. I femton år har jag överraskat.

Vad är det som driver dig artistiskt?
– Jag har, med åren, blivit ganska klar över mitt artistiska motiv – att framföra egna sånger. Eftersom folk vill höra mina sånger är det helt enkelt min uppgift att framföra dem.

Vad tycker du om klezmergruppen Sternfalls tolkningar av dina verk?
– Sternfall har jag dessvärre aldrig hört. Kul att de spelar mitt material! Jag hoppas att de STIM- rapporterar mina låtar, haha.

Förutom spelningen på söndag, vad har du på g?
– Jag har faktiskt inte en spelning bokad efter 8 november. Jag har hittills aldrig försökt sälja mig till arrangörer och sånt. Jag väntar snällt på att de ringer mig. Det brukar ordna sig. Annars har jag det förträffligt och är i skrivartagen, håller på och experimenterar med andra skrivprojekt än låtar. Det är väldigt, väldigt roligt. Mellan raderna så joggar jag. I går blev det en mil!

Medverkande vid Visafton I CORNELIS ANDA
Söndagen den 8 november 2009. Mosebacke Stora scenen.
Kl 18.00