I söndags var det sista dagen för Copenhagen Gay and Lesbian FilmFestival. Förutom filmvisning, seminarier och fester utsåg juryn vinnare i fyra filmkategorier.
Bästa spelfilm blev den argentinska Leonore (engelsk titel Lion’s Den) från 2008 i regi av Pablo Trapero. En film om gravida Julia som efter att ha dömts för ett mord hamnar i fängelse, där hon möter Marta, som blir hennes stöd och älskarinna. Tillsammans försöker de skapa en vardag och uppfostra deras barn. Men det finns krafter som vill ta barnet ifrån dem.

Bästa dokumentär utsågs Kimberley Reeds självbiografiska resa där hon möter sin bror och sina gamla klasskamrater – de senare kände henne som idrottskillen Paul. Läs mer om Prodigal Sons här. Bästa kortfilm blev portugisiska Heiko av David Bonneville om en äldre och yngre man som delar ett fetischistiskt intresse för fötter. Se Heiko
Juryns specialomnämnande gick till tyska Rückenwind av tyska Jan Krüger som i presentationen talar om en film med David Lynch-dimensioner.

Publikvinnare blev inte helt oväntat två danska filmer, dokumentären Goddag mit navn er lesbisk av Minna Grooss och Iben Haahr Andersen och till Saskia Bisps Noobody Passes Prefectly.