. .

QX tog ett snack med honom och hans medspelare Sixten Lundberg om att spela gay på scenen och varför unga HBT-personer skall se den här musikalen.

”Play Me” är en helt ny musikal där man med ett nytt dataprogram plötsligt kan flytta sig till en virtuell värld där alla drömmar blir sanna. Och ställer också frågan ”Vem skall man vara för att bli accepterad i verkligheten”.
– Var den du är, säger Thomas och Sixten inflikar;
– Precis som våra gaykarraktärer vågar vara dom de är.

Visserligen är deras roller som ett gift par lite av karrikatyrer på vad en bög är och i början var de nervösa för att det inte skulle bli en nidbild av homos men det är mycket som är speisat och överdrivet i den här musikalen.
– Jag har bara fått positiva reaktioner av gayvänner som sett repetitionerna, säger Sixten. Och också fått hjälp i hur jag skall gestalta min roll.

– Varför får man frågan om det är svårt att spela gay, säger Thomas. Jag har spelat mördare och ingen frågar om det är svårt.
– Nä det innebär ju inte att man är gay för att man spelar det, säger Sixten. Och inte att man är mördare för att man spelar det, men man skall komma ihåg att låta hjärtat vara med. Man älskar den rollen man är.

Thomas uppfattas av många som att han skulle vara bög även om han inte är det och tänker på att det har med hans stora intresse för ESC.
– Men det är lugnt att uppfattas så, säger han. Och om folk tror vi är gay påriktigt har vi ju gjort bra roller.

”Play Me” innehåller många intressanta namn. Exempelvis har Jörgen Elofsson som arbetat med bland annat Britney Spears skrivit en av låtarna. Geir Rönning som representerade Finland i ESC 2005 har en av de bärande rollerna och världsmästaren i showdans Anton Laine medverkar också.

Så hur slutar man då en intervju med två skådespelare som inte skulle ha något emot att uppfattas som gay? Jag gör det med ett skämt och föreslår en trekant. Thomas och Sixten skrattar och önskar alla svenska och finska vänner välkomna till ”Play me” som har premiär 9:e september