Pjäsen är skriven och regisserad av Marcus Lindeen, och den fick mycket positiv respons när den sattes upp på Stadsteatern i Stockholm. Nu har du som missade föreställningen chans att se den på tv. QX frågade regissören hur det känns inför tv-premiären.
– Det är jättekul att SVT valt att spela in den. Men jag tycker alltid det är lite svårt med teater på tv. Skådespelarna måste ju jobba både för publiken i salongen och för kamerorna. Det kan bli dubbelt. Men jag håller tummarna för att det ser fint ut.

Författaren och regissören Marcus Lindeen

Varför vill du berätta dessa två personers historier?
– För att de väcker så många existentiella tankar. Som vår längtan efter att vara någon annan än de vi är eller att kunna förvandla sig till ett sannare, inre jag. Det är ju drömmar och idéer vi alla går runt med. Men vad händer om livet inte blir bättre på andra sidan det stora oåterkalleliga beslutet? Vem är man då och hur går man vidare?

Vad har du på gång yrkesmässigt just nu?
– Jag håller precis på att klippa klart en dokumentärfilm som också kommer att heta ”Ångrarna”. Men med de riktiga männen istället för skådespelare. Den kommer att visas på SVT senare i vinter. Efter det ska jag börja skriva på nästa pjäs för Stockholms Stadsteater.

SVT1 söndag 6 sep 2009 kl 21.15