Stieg Larssons hjältinna Lisbeth Salander är minst sagt kult i hbt-kretsar. Boken Luftslottet som sprängdes fick ta emot Årets Bok-priset på QX GayGala 2008, inte minst tack vare just karaktären Lisbeth Salander.
Onsdag den 26 augusti släpps Niels Arden Oplevs filmatisering av den första boken i triologin om Blomqvist och Salander, Män som hatar kvinnor, på DVD.
Nu kan du förhandsboka filmen i QX Shop för 169 kronor (ordinarie 198 kronor) fram till och med releasedatum.
Män som hatar kvinnor i QX Shop

I QX mars-nummer fick filmen Män som hatar kvinnor 4 i betyg av Magda Gad:
Min största rädsla inför den här filmen var inte att jag skulle få se brutala kvinnomord. Min största rädsla var att man skulle ha misslyckats i gestaltningen av Lisbeth Salander. Tänk att äntligen få se henne och upptäcka att hon var något helt annat än man tänkt sig. Vilken fasa! Som tur är kan jag andas ut redan någon minut in i filmen. Det är då jag ser ryggtavlan på en svartklädd figur som går med bestämda steg ner i t-banan. Och på en gång vet jag: det är hon. Därmed är jag på ett sätt nöjd, för att filmen skulle vara lika bra som boken och ha med allt som händer – är omöjligt. Det viktiga är att det som är med är bra. Och det är det. Mordhistorien är spännande, karaktärerna välspelade. Det som inte är med är Blomkvists promiskuösa liv, relationen till Erika Berger och Salanders tjejsex. Och visst saknar man det. Samtidigt hade det krävts en tv-serie för att göra historien rätta, och då hade det inte blivit någon film. Och den här filmen vill man inte vara utan, den är något av det bästa som hänt svensk film. Så tveka inte – se den.