Jo men visst. När det är ESC ggr 3 så påverkar självklart även gaykalasen här uppe i vårvarma Nord. Ledighet, klämdag och sol gör sitt till för att höja partytempen.

Mälarpaviljongen har efter en kall början av våren fått en drömstart på säsongen och nu till helgen är det knappast något att klaga på. Så det blir DJs onsdag (Pamela från 17), torsdag loungemusik (Erik från 14), fredag (Daniel Olsson från 19).

Härliga bögbaren Side Track upp Eurovision-tråden genom att på fredag ha en specialafton då förr skall minnas utifrån disco och schlagerperspektiv: ”rysk techno, belgisk synth och finsk disco. Så här i Eurovisions-tider längtar vi tillbaka till järnridån och granskar: Hur kunde det ha låtit? Och hur lät det egentligen?” Tokigt.

Secret Garden är verkligen ett fantastiskt ställe! En galet härlig mix av människor från hela stan som möts upp där T-banorna möts, stor uteservering och mystisk källarlokal. Himmelfärds-schemat: Onsdag Bubbelkväll, torsdag med delfinalen, Schlagerkväll och så – såklart – stor hallabaluns på lördag då ESC-finalen pumpar.

Nu är det igång: serveringen av ”survin” och ”fulöl” i ”hettan på uteserveringen”. Bitter Pills egna ord som kanske bör modifieras något, för så jävla surt är inte vinet ändå! Härligaste haket på hela Knivsöder helt enkelt!

Helg på torsdag betyder läge för mycket folk på SLMs onsdagspub. Öppet till 02 och avslappnad syn på klädkoderna! På fredag och lördag är det sedvanlig klubb med dansgolv öppet lördag. Obs, anmäl dig på nätet innan du går ner till klubben (före 18) om du inte redan är medlem.

På lördag är det såklart KingKong som är hett tillhåll för både Eurovisionkåta och allmänt partysugna av alla kön. På stans andra gayklubb, Backdoor, är det Disco 2000 på fredag, med Zara och Jessica från gruppen Sarek på scen fredag kväll. Anders Olsson spelar på stora golvet och i hålet blir det HipHop med DJ Taro.

På lördag kan de som fullständigt lackat ut på all schlager och mellopop (och en och annan estnisk operasång) slappna av på Backdoor där bögtechno-klubben Erectus skapar ännu bättre vibrationer med Benjamin Mull, Damien Eie och isländska Exos (Трип). Superduperkul helt enkelt! I The Hole spelar Leo b massa tossiga hits.

 

I Växjö kommer tusentals att gå i parad på lördag och efter det är det fest på Kafé de Lux. Efter en solig (nästa hela tiden) dag med folkfest i Linnéparken där Tove Styrke och Oscar Zia står på scen öppnas de Lux-portarna vid halv tio och sedan pågår festen till 03. Är du under 18 år så är ungdomsfesten ett bra alternativ. Till den festen kan du som är mellan 13-20 komma och festa utan alkohol (såklart!). Platsen är Bergendahlska gården oc festen pågår till midnatt. Underhållning och livemusik utlovas.

I Göteborg slår Gretas upp portarna för livesändning av ESC-finalen på lördag. Ingen förhandsbokning så se till att komma i tid. Dörrarna öppnar 20.45 och sedan spelar DJ Mia på golv ett och Dj Wookie på golv 2. Fredag hos Gretas är Neon-party! En får ta till en vild gissning, men den lär stämma ganska bra, om att även BeeBar lär bjussa på en och annan Ingrosso-ton nu i helgen. Även om högsommarvärmen går över i snäppet svalare temperatur tillhelgen lär det vara knökat på uteserveringen hos bee-na. Njut!

I Malmö står ju SLM åtreigen utan lokal, men hänger knappast läpp för det. Den 5 maj höll de en fest och i juli arrangeras klubbens numera traditionella sommarläger. Dessutom finns ju faktiskt supersköna SLM-klubben i Köpenhamn bara en kort tågresa bort. Mer om SLM i Malmö på deras hemsida och så håller vi tunmarna för att klubben hittar nytt hem snart! Tills dess kan de som inte vill tåga över bron hänga på sköna BeBar eller festa hos Wonk varje lördag. Helgens schema ännu inte publicerat, men att det blir fest på Amiralsgatan kan du iskallt räkna med.