När sköna maj välkomnas till vår jord igen, vet vi att vintern på allvar rasat ut och vårvindar friska leker och viskar bland älskande par. För de som lagom till 1 maj bytt sitt slitna kavaj till en mantel av strålande ljus är det bara att ta sig från Norra Bantorget och Kungsan för att blandas med de blåsippor som uti backarna har stått.

Det är vår – eller faktiskt rent meterologiskt sett sommar – igen! Och som traditionen numera bjuder blir det Hattparad som sammanfaller med bildandet av Regnbågsfonden. Arrangemanget har sytts ihop av Stockholm partyprinsessa tillika yrväder Leo B. inleds med samling 14.30 vid macken på Norr mälarstrand. SMHI-prognosen säger 14 och halvsol så ta med en tröja så blir det riktigt varmt och skönt. Och så hatten förstås!

Paradledare i år blir artisten Björta vars specialdesignade regnbågshatt gjorts av Tim Mårtensson. Om någon av outgrundlig anledning inte vet vem Tim är så kan vi berätta att det är han som skapat (och själv gjort) alla de vackraste, största och galnaste fjäderkreationerna till After Dark och snart sagt alla andra föreställningar av magnifik art.

Helt allvarligt nu: Det är värt att vara med på Hattparaden i år bara för att uppleva Tim Mårtenssons specialkreation!

Väl framme vid Mälarpaviljongen uppträder Söders kvartett med skön vårmusik och Leo B spelar hits. En jury som bedömer paraddeltagarnas hattar består av modeskaparen Ann-Sofie Back, artisten Magnus Skogsberg Tear, Choice Hotels mingelproffs ”Mingel-Martin”, Stockholm Pride nya ordförande Britta Davidsohn, moderaternas talesperson Olof Lavesson och undertecknad.

Vinnaren får massa presenter och bidrar dessutom till att göra detta till en kul och inspirerande eftermiddag. Hattparaden markerar även starten för Mälarpaviljongens insamling 2018 till Regnbågsfonden. Förutom att vara Månadsgivare (som du inte har en enda anledning att inte teckna dig för just nu!) så kan du genom att konsumera måttlig mängd av MPs egna vin och öl, alternativt den supergoda Cavan True Colours, liksom lägga en extra slant till insamlingen, ge ditt stöd. Förra året lyckades Regnbågsfonden tack vare enskildas bidrag dela ut 2,7 miljoner till de som hjälpt HBTQ-personer som bland annat tvingats fly från Tjetjenien och som arbetar för HBTQ-personer i Irak och flera afrikanska länder. Vi talar om att rädda liv och skapa en bättre framtid för oss alla. 10 kr eller 10 000 kr. Det viktiga är att du ger stöd.