Sista fredagen i månaden betyder som alltid fest med klubb Queer i Göteborg. Närmast gudomliga Admira Thunderpussy har tagit tåget och klackarna, sminket och sin överdådiga personlighet från öst till väst och uppträder genom PopUp under nattens gång. Musik av Zocky och Bebulah Leigh. Och såklart GoGoBoyz. Hörnni, såhär: Queer njuts absolut bäst om även gästerna anstränger sig och klär upp sig, eller i alla fall är välklädda eller om det nu skall vara så kinkigt så kom i alla fall utklädda!

Göteborg är även staden som kan skryta med att ha en Gayklubb som hållit öppet i 20 år! Kom igen, hur många städer på vår jord kan skryta med det! Gretas firar alltså 20 år och gör det med dunder och brak i dagarna två. Fredag öppnar festen vid nio och det är extraöppet, som sig bör, till 05. Det bjuds på snacks, give aways och bägge dansgolven är öppna bägge kvällarna. 22 startar det lördag och som alltid öppet till 05.  Bered er på ett galet festande!

På BeeBar är det finbesök i helgen. Dj Micro är på plats och spelar. I sin CV kan han skryta med att ha varit svensk representant i DMC World DJ Championships! Det ni! Men oavsett CV så är det stämning på plats som gäller, så läge att starta natten på BeeBar eller hänga kvar till det stänger vid tre!

Stockholms björnar har fest i helgen – innan de alla dras sig tillbaks i sina vinteriden! På Far & Son (ja lokalen heter så) spelar Bernhard och Carl af Bösse så kalasigt att alla björnar kommer vara helt utsjasade när festen stänger vid 02. Det kostar 50 kr att gå in om du är medlem, annars 100 kr. Och det är en killfest alltså.

På SLM Stockholm – även det en killklubb – är det Club Berlin på lördag med Dj Geoff som spelar. Club Berlin betyder sträng dresscode sammanfattat med ”läder eller gummi”. Inga undantag. Och om du mot förmodan inte är medlem så skall du anmäla ditt medlemskap innan du tar dig till klubben. Har du minsta tanke på att ta dig dit – anmäl dig här och gör det nu. Har du vänner på besök. Yepp. De skall också anmäla sig. Och Club Berlin betyder dessutom öppet till 03.

King Kong har tre dansgolv öppna detta sista natt i Movember! Pamela spelar på housegolvet, Alex Duwall det stora Eurovision, Mello och Hits-golvet och HipHopen fixas av Daniel Olsson! Movember är en klar indikation på att du är smart om du tar med nån extra hundring att ge i entrén som då går oavkortat till forskning om och stöd till de som drabbats av prostatacancer och andra sjukdomar som drabbar män.

Det är klubbpremiär i helgen hos Backdoor. Fredag är en hämningslös orgie i Eurovision-musik. Det levereras av ”QX-Ronny” (dvs vår egen medarbetare Ronny Larsson) och Mathias Holmgren. Hej och hallååå vilken ljuvlig expert-kombo. Har ni varit på Eurovision-festerna för de mest galna tokfransarna? En vild gissning är att denna natt som inleds 23.00 och avslutas i yr glädje 05.00 kommer uppnå samma extatiska feststämning!  Få saker passar dessutom så bra som att dricka cava (i kontrollerade mängder) till Eurovisionmusik. Tänk då vad smart att Backdoor har True Colours-cavan i sitt sortiment. 5 kr av varje flarra går till fonden plus att Backdoor adderar ett gäng kronor.

Lördag är det Disco som gäller. Sådan där härligt kompromisslös gaydisco med anor där smilbanden nitats fast i taket medan stjärten vickar i svängtakt till musiken. Kunde inte låta bli att leta upp en spelning med Mr. Ties som flugits in från Berlin. You Tube-videon jag googlade upp är från en spelning i Sydney med Boiler Room. Vilken skojig inspiration inför en tokfestlig natt!

 

Mr Ties delar dansgolvet med Stockholmskillarna Fabio & Stef som supergulligt har gjort en special på Soundcloud inför lördagens spelning. Måste ju upplevas!

Kvällarna startar såklart på Bitter Pills eller Side Track. Startar du på Secret Garden är risken stor att du hänger kvar till 03, men å andar sidan kan du byta miljö från Secret till After och så slutligen hamna i the Dungeon (eller Bunkr) som säkert har tusenårigt fantasieggande anor som potatiskällare, fängelsehåla eller helt enkelt en hederlig svartklubb. Även om en kan sura över att Torget blivit Hjärtat på Torget och numera välkomnar ”alla” så är det rysligt fint fixat och såklart sitter det gaya som fastkletat i väggarna. Och Urban Deli finns alltid där liksom alla de krogar som annonserar i QX (och gör det möjligt för oss att existera) och/eller i alla fall finns med i vår restauranglistning. Gay, mixed och öppet för ”alla” som vill käka eller pimpla lite rödtjut.