Efter en hel dags parad och parkfestande är det Kafé du Lux som bjuder till Pridefest i Växjö nu på lördag. Festen startar 21.00 och TVn står såklart på så alla kan följa sändningarna från Kiev. Från 22 kostar det att gå in på festen. Kafé de Lux har alkoholservering så de yngsta Pridefirarna har istället en egen lokal, Bergendahlska gården, som har öppet 20-00.

STOCKHOLM

Clean Social Club är tillbaks på lördag med fest till Eurovisions är på Mister French. Wiktoria uppträder, säkert med ruggit bra Mello-låten ”As I Lay me Down”,  medan dj:andet sköts av Marcus Ullmarker (house) och Leo B (schlager och pop). Är du på snikhumör så kan vi tipsa om att det är gratis innan 23, sedan blir det biljettköp som avkrävs. Kul lokal, bra musikkombo, värt att fest loss på!

Clarion hotel på Söder fixas en Eurovisionfest under ledning av Martin Edlund. 18.00 startar det då han bjuder in till ”jätteversionen av mitt vardagsrum och nu ska vi tillsammans leka green room”. Vill du inte köra hela kvällen och natten i ”Mellomartins” sällskap så kom till 21 då sändningen börjar. Vi garanterar, inte en sekunds skam finns över att helt oförblommerat hänge sig åt schlager i alla dess former! Bland annat är Leo B på plats under tidiga kvällen (18.00-19.30).

På Sldra Teatern leder Miss Inga och Tilde Fröding en schlagerfest i 90-talsanda med Drömhus-Therese på scen och Dj-uppställning Anders Olsson och CK.

På nyöppnade hotel Hobos övervåning vid Brunkebergstorg blir det ”intimt Eurovisionbaluns” i regi av Richard Lindh, Johan och Malin. Start 20, trix på scenen 20.40 och så livesändning från 21 med ”skakade drinkar, dans och allmän eufori”. Gratis inträde är det.

När du helt och hållet tröttnat på gapiga damer och herrar från Europas alla hörn så är det pendel, buss, taxi eller cykel som gäller för att ta sig till Uranus fest som rullar midnatt till 09 på morgonkvisten. Föranmälan krävs och då ges exakt adress, men det är samma som förra och förrförra gången kan vi ju hinta om! Dj-uppställning: italienska Giorgio GigliThe Russians (dvs Simon Walldén och Linus Nyström) och så Damien Eie b2b med Kliin. Jo jo, den här stans gayvärld kan också leverera!

Lördagsfest som lär dra igång på allvar kort efter att TV-apparaterna slutat pumpa skrål från Ukraina är det såklart på KingKong. Laguppställning: Dj Glute med house och Dj Alex Wallner med schlager.

SLM Stockholm är det öppet som det skall fredag och lördag. Klubben har inte annonserat ut DJs för maj, men om gästerna trycker på kan säkert ESC-finalen visas på TV-apparaterna. Glöm inte att du som ännu inte är medlem måste föranmäla dig via klubbens hemsida.

Secret Garden är det inte bara ESC-final på TV utan det blir dessutom spel och lek under sändningen utlovar värdinnan Imaa Queen som dessutom informerar oss om att Tank har Eurovision-tema på lördagsnatten – och öppet till 05.

ESC på storbild och lite socialt mysande kan du dessutom uppleva på fina Torget, sköna Side Track (som har glutenfri öl, bara det!) och pigga Bitter Pills! Och dagen som kommer, tro det eller ej bli solig, spenderas på Mälarpaviljongen.

På fredag är det house som gäller på Limbo där Bernhard sköter svänget. Innan midnatt knallar du in gratis, sedan tar de 100 pix i entréavgift.

GÖTEBORG

Wunderschöna BeeBar satsar såklart på Eurovision-fest nu i helgen (live torsdag kväll dessutom).  Schlagerbar De Lux på fredag och på lördag är det finalfest med Dj Aron.

Den andar GayGale-vinnande gayverksamheten i Sverige, Årets Klubb (Bee blev alltså ännu en gång Årets Restaurang/bar), har storbild på lördag. Öppnar 21.00 (pip) och det är Andylicious och Wookie som spelar på det två dansgolven. Vilken ställe menas? Men hallååå – Gretas såklart!

MALMÖ

Staden som numera har två gaybarer och två gayklubbar och egen lokal för läderhaket SLM! Inte illa för en stad som har Köpenhamn inpå knuten!
Här uppmärksammas såklart Eurovision på BeeBar och på Red Shoe Bar. Bägge ställena har storbilds-TVn igång under finalen och så skålas det i champagne beroende på vem det är som vinner (tips till landets alla gayhak: True Colours heter en asgod Cava som dessutom ger slantar till Regnbågsfonden!).

Club Unique öppnar igen lagom till Eurovision-finalen efter att ha varit stängt förra helgen. Wonk har storsatsning med Detox DragUp. Detox är alltså en av Ru Pauls tävlande (säsong fem). Musik av Göteborgs egen Zocky, Malmös och egen Deejay Jonny, Robin och Viola Spiderleg är värdar och realitysåpanissen Oliver Sallmann är gästbartender.

Och så slutligen då SLM. Läderstället som denna lördag har klubbkväll för medlemmar, endast män.