Den 1 maj (om det inte är rent pissväder) har Hattparaden arrangerats sedan 2009. Utmed Norr Mälarstrand vandrar hattbärarna till Mälarpaviljongen där det är prisutdelning, underhållning och rosé. Sossar och andar vänstersympatisörer samlas upp efter sina egna parader med de borgerligt sinnade nöjer sig med denna enda vandring.

Vid Hattparaden 2013 startade dessutom Regnbågsfonden med det inledande syftet att samla in stöd till den ugandiska hbtq-rörelsen. Och sedan dess har just Hattparaden utökats med att via Regnbågsfonden ge stöd till arbetet för mänskliga rättigheter världen över.

I år, liksom många tidigare år, är det Leo b som har sytt ihop självaste paraden i fem år nu. I år, berättar hon för QX, är det klubbprofilerna Marcus, Linus och Mårten, dvs The Elfves, som leder paraden. Väl framme vid paviljongen, som med tanke på väderutsikten lär vara överknökad detta år, väljer en jury bestående av bland andra Elin Klinga, Shirley Clamp, Margaretha JulleMaria Rankka och Stockholm Pride nya ordförande Haydar Adelson vem som får äran att ta emot en gottepåse fylld av priser. Leo b DJar och Söders kvintett spelar skön vårjazz!
Och, såklart se till att ha några extra slantar på kontot, för insamling till Regnbågsfonden är hela poängen!

Och ut och shoppa/fixa hatt nu alltså!