Sades låt, Young Lion, hennes första på sex år, är tillägnad hennes son Izaak och hans resa som transperson. “You must have felt so alone, I should have known”, sägs Sade sjunga på spåret och uttrycker både sympati för Izaaks kamp för könsbekräftelse, samtidigt som hon känner skuld för att hon inte märkte det tidigare.

Även om Sade (med hits som Smooth Operator, Sweetest Taboo, No Ordinary love) är känd för att hålla sitt personliga liv privat, har hennes son skrivit om hennes stöd till honom tidigare. ”Tack för att du stannade vid min sida de senaste sex månaderna”, skrev Izaak i en bildtext på Instagram 2019, tillsammans med ett foto med sin mamma. ”Tack för att du kämpar med mig för att fullborda den man jag är. Tack för din uppmuntran när det är svårt, för den kärlek du ger mig. Det renaste hjärtat.”

Izaak kom ut som trans 2016.

Låten Young Lion är en del av albumprojektet ”Transa”, ett album som är producerat av den ideella organisationen Red Hot, som har varit en ledstjärna i kampen mot hiv/aids genom popkulturen. Albumet kommer att innehålla en uppsjö av trans- och ickebinära artister, inklusive Sam Smith, Hunter Schafer, Perfume Genius, Clairo m.fl. Albumet innehåller 46 låtar, på över tre och en halv timme.