Forest Claudette är tillbaks i Stockholm för en spelning på Södra teatern. Den Melbourne-baserade artisten utforskar resan till självkännedom i sin senaste EP & Stone Between. QX har pratat med Forest Claudette.

Hur känns det komma tillbaka till Stockholm igen?
– Jag är helt överlycklig. Stockholm var så snäll mot mig under min senaste show på Bar Brooklyn. Några av de mest underbara människorna var där och jag är verkligen så taggad på att dela min nya musik med alla.

Forest Claudette, kan du berätta om ditt namns betydelse?
– Jag heter Forest därför att jag växte upp i skogen, och det är en del av mig som jag aldrig vare sig vill ta för givet eller glömma. Och Claudette kommer från Claudette Colvin, som vid 15 års ålder, 1955 i Alabama, vägrade att ge upp sin plats på bussen till en vit kvinna. Hennes historia är en av handling  och aktivism. Jag vill aldrig glömma den sorts person jag själv strävar efter att vara. En person som Claudette Colvin.

Kan du berätta om din EP ”& Stone Between”?
– Den är en kommentar på de olika banor som livet kastar dig in i på under resan till att lära känna dig själv. Min upplevelse av detta fenomen, alltså denna resa som jag gjort under de senaste åren, har varit en av kärlek. Och olika typer av kärlek.

Finns det en queer person som inspirerar som du önskar att fler kände till?
– Den första personen som kommer i åtanke är min granne från barndomen. Hen är en av de mest exceptionella queer-personerna jag känner! Och hen är alltid i framkanten av stil och äkthet. Jag beundrar verkligen kombinationen som hen alltid hittar mellan de två.

Har du någon låt på repeat just nu?
– Under de senaste veckorna har ”Many Times” av Dijon fastnat i mitt huvud. En så fantastisk låt!

Forest Claudette

Forest Claudette spelar på Mosebacke Etablissements scen på Södra Teatern 19 oktober klockan 21.00.