Innan Joker: Foile à Deux släpptes på bio cirkulerade en bild på internet i en scen från inspelningen. Där ser man Lady Gaga kyssa en annan kvinna. För de som redan har sett filmen är det ingen nyhet att det aldrig blev någon kyss i filmen.

Filmen följer Lady Gagas karaktär Harleen ”Lee” Quinn som sedan kallas Harley Quinn och hennes relation med Jokern spelad av Joaquin Phoenix. Kyssen skulle ha visats i en scen då Harley Quinn är på väg in till en rättegång mot Jokern. I ett hav av människor som protesterar med plakat och stora träkors med krav på att Jokern skall friges skriker en kvinna ”go to hell” mott Quinn som stannar upp, går tillbaks och kysser kvinnan på munnen.

Todd Phillips har i en intervju med Entertainment Weekly förklarat varför han valde att ta bort scenen med kyssen. Han berättar också att scenen innehöll en dialog mellan kvinnan och Harley Quinn men också musik och sång. I slutändan ville han endast ha med musiken och sången i scenen. Då behövde kyss-scenen ryka.

För att det ögonblicket skulle fungera behövdes en dialog. Det vill säga att kvinnan sa något, så stannade Gaga och gjorde sin grej, men det liksom kom bara i vägen.

Margot Robbie som spelade Harley Quinn i Suicide Squad filmen från 2016 och uppföljaren 2021 har i en intervju med Comic Book sagt hon att hon gärna vill se en queer romans mellan Harley Quinn och karaktären Poison Ivy i en kommande film.  Att de två karaktärerna har ett öppet förhållande bekräftade DC Comics redan 2015. Om Robbie återkommer i rollen som Harley Quinn är inte klart.